Klaverjassen

Kerstklaverjassen 2015.

Op 19 december kwamen ze weer samen in de kantine van de VTV om de strijd aan te binden in een sfeer die wederom paste in de tijd van Kerstmis, een tijd waarin we nog eens extra aardig voor elkaar zijn en dat zou nog niet zo gek zijn als we dat wat vaker waren.
Want laten we eerlijk zijn het is niet de aardigste tijd van deze eeuw.
Gedonder in Keulen en het land overspoelt met mensen die gevlucht zijn om het elders beter te krijgen. En dat is zo gek nog niet als je bedenkt dat elk moment er een bom op je huis kan vallen of je hoofd kan worden afgesneden als je er iets anders overdenkt dan de heersende machthebbers. Nee, dan toch maar liever naar de Langeweg want daar is een ieder van harte welkom.

Ofschoon iedereen wel een beetje overdreven is want er is maar plaats voor vier en veertig enthousiaste deelnemers aan dit kerst klaverjas evenement. Maar toch weet een slimme Adrie er weer een mouwtje aan te passen, als hij met een camping tafeltje in de hoek bij de bar gezellig dicht bij elkaar nog eens plaats weet te vinden voor vier personen. Inventieve man die Adrie! Maar dat wisten we natuurlijk al lang.

Achtenveertig deelnemers, dat betekent passen en meten om tussen al die tafeltjes door de nodige drankjes te verstrekken en als het gevraagd wordt ook nog hapjes. Lijnie weet het weer helemaal waar te maken met uiteraard een ondersteuning van Bert en Jolanda. Ze hebben de feestzaal omgetoverd met kerstballen tot een ruimte waar het goed toeven is. Het is er gezellig warm en er wordt fanatiek gestreden om de fel begeerde eerste plaats.

En wat niemand aan het begin van de avond weet, wordt aan het einde duidelijk: Paul de Wilde heeft de eerste plaats bereikt met 5690 wedstrijd punten en dat zijn er heel wat meer dan Jan Vissers die de terriër prijs in ontvangst mag nemen dat is dus wel even iets anders dan de gebruikelijke poedel prijs.
Die was enkele weken later wel weggelegd voor Adrie Smeets maar dat is na kaarten en dat zouden we beter niet kunnen doen. Ofschoon een scherpe analyse nooit weg is en daarvoor hebben we natuurlijk onze analyticus Arie van der Schoor, die 4334 wedstrijd punten op het score bord wist te brengen en bij nadere analyse tot een negenentwintigste plaats kwam. Maar wat maakt het uit meedoen is nog altijd beter dan winnen en dat is maar goed ook.

Vermeldenswaardig is wel dat van de achtenveertig deelnemers er zeven dames waren, Lenie van Leeuwen eindigde op een vierde plaats en dat is toch, laten we wel wezen een prachtige prestatie. Adri Brussaard bezette de elfde plaats en dat is ook nog zo gek nog niet en Elly Brugmans een drieëndertigste plaats, enigszins tegenvallend was de zevenendertigste plaats van Carla de Jong, dat heb ik haar wel eens veel beter zien doen.

Op de eerste vrijdag van elke maand komen er aan de Langeweg een aantal dol enthousiaste klaverjassers en daar presteert Carla stukken beter op acht januari 2016 op een keurige achtste plaats en wie weet wat dat vrijdag 5 februari zal opleveren want dan zijn ze er weer om te klaverjassen en te genieten van de hapjes en drankjes van Lijnie.

Overigens alle deelnemers aan deze uitermate gezellige Kerst klaverjas avond gingen naar huis met een overheerlijk Kerst brood.

En nu maar wachten op vrijdag 18 maart, want dan zou het zo maar kunnen zijn dat de deelnemers naar huis gaan met 10 heerlijke verse kippen eitjes.

Dus de kippen van Bert moeten flink hun best gaan doen en Adri zal tegen die tijd wel weer wat uilen op zijn pad tegen gekomen zijn, maar dat is een andere Adri, die van de heerlijk geurend Lathyrus.

Met de vriendelijke groeten van Fons